A webhelyen telepített reklámszemétszűrő nem elérhető. A megadott működési szabályoknak megfelelően a probléma elhárításáig nem lehetséges új tartalmat beküldeni. Érdemes a beküldést pár perc múlva ismét megpróbálni.

Bessenyey Zénó ösztöndíj

oldaladmin, h, 12/13/2010 - 23:29
Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

A Bessenyey család ösztöndíj alapításával segíti a gimnázium tanulóit. A pályázatra számos beadvány érkezett, melyeket nemrégiben el is bírált a bizottság, majd ezek után szóbeli meghallgatásra is sor került november 26-án. Az ösztöndíjat 3 tanuló nyerte el.

Bogdán Dániel (PADISZ) az ösztöndíj program szervezőjének összefoglalója:


Szeretnék beszámolni a PADISZ egyik sikeresen futó projektjéről, a Bessenyey ösztöndíjról. November 26-án látogatott el Sárospatakra Bessenyey Balázs és Bálint, hogy megtartsuk az ösztöndíj szóbeli meghallgatásait. Egy közös ebéd után, együtt sétáltam át a testvérpárral az iskolába, ahol Szatmáriné Tóth-Pál Ildikó igazgatónő és Molnárné Klemm Ildikó tanárnő (az ösztöndíj iskolai segítője) várt minket. Rövid beszélgetés után elindult a meghallgatás. 15 diákot kérdezett a Bessenyey család a jövőbeli céljaikról, eddigi munkájukról, és végül 3 szerencsés tanuló kapott Bessenyey Zénó ösztöndíjat. A családdal hosszan beszélgettünk a folytatásról, a jövő évről és számos ötletünk támadt, hogy miként alakíthatnánk tovább ezt a támogatási rendszert. A család úgy tervezi, hogy rendszeresíti ezt az ösztöndíjat, és akár több tanulónak is folyósítani tudja majd az összeget a kiírás módosításával, esetleg különdíj bevezetésével.

Összességében elmondhatom, hogy minden rendben zajlott. Az iskola támogatott minket, a család elérte célját, a PADISZ pedig aktívan kivehette a részét a szervezésből.

Bogdán Dániel

PADISZ