A webhelyen telepített reklámszemétszűrő nem elérhető. A megadott működési szabályoknak megfelelően a probléma elhárításáig nem lehetséges új tartalmat beküldeni. Érdemes a beküldést pár perc múlva ismét megpróbálni.

Beszámoló a 2008-as tevékenységeinkről.

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Hagyományainkat folytatva 2008-ban  1 millió 180 ezer forint támogatást folyósítottunk a Kollégium, diákjai, öregdiák szervezetei számára az alábbi megoszlás szerint:

  • 380 ezer forintot tanulói ösztöndíjakra (a Pethő Sarolta, a Margaret Osterhaven, az Endres, a Dr. Kőrös Endre és a Béres Ferenc ösztöndíjak keretében),

 

  • 500 ezer forintot gimnáziumi és diákönkormányzati programok (reformációs hétvége,  Bódi Géza foci emléktorna) támogatására

 

  • 300 ezer forintot az öregdiák szervezet, a PADISZ által hagyományteremtő szándékkal szervezett Öregdiák Bál támogatására.


Az érdeklődő végzős és frissen érettségizett diákok számára 2008-ban is megrendeztük a vezetőképző hétvégét, amelyen a közösségi munkával kapcsolatos előadásokon, interaktív játékos tréningeken vehettek részt, és lehetőségük nyílt, hogy megismerkedjenek a PADISZ működésével is. Sokan közülük az elmúlt vezetőképző hétvégék óta aktív vezető szerepet töltenek be az öregdiák mozgalom szervezésében!

Alapítványunk Felügyelő Bizottságának elnökének, Szabó Csabának a gondozásában 2008. október 23-ra készült el legújabb kiadványunk, Pataki Diákok az 56-os Forradalomban címmel. Ezúton is köszönjük s hozzánk eljuttatott visszaemlékezéseket, kéziratokat, képeket, és minden segítséget! A könyv példányai ügyintézőnknél, és néhány könyvesboltban is megvásárolhatók.

 Tovább korszerűsítettük, bővítettük Öregdiák Vendégházunk (Bertalan-ház, Kazinczy u. 40.) szálláslehetőségeit, szolgáltatásait. Osztálytalálkozók, és más alkalmak tervezésekor, szállásfoglalás ügyben kérjük keresd Erdős Tamást (1985F) (47/511-490, e-mail: t.erdos@freemail.hu)!

 (Az alapítvány vagyonával kapcsolatos részletes számszaki információk internetes honlapunkon (www.srka.hu) megtekinthetők  Közhasznúsági Jelentésünkben.)

 Szeretnénk ezúton is javasolni minden öregdiák támogatónk, barátunk számára, hogy legyen a szervezet teljes jogú tagja, és igényelje meg PADISZ Klubkártyáját is, mellyel számos szolgáltatási kedvezményben részesülhet! (részletek a frissített www.padisz.hu honlapon).

 A jövedelemadó 1 %-ának felajánlása. Szeretettel kérünk, hogy amennyiben lehetőséged van rá, és egyetértesz az általunk kitűzött feladatokkal, célokkal, támogasd a Sárospataki Református Kollégium Alapítványt a személyi jövedelemadó 1%-ának részünkre történő felajánlásával (adószámunk: 19070520-1-05)!

 Internetes honlapok. Megújult tartalommal továbbra is rendelkezésre állnak az öregdiák honlapok (www.patakidiak.hu, www.srka.hu, www.padisz.hu). Kérjük látogass el minél gyakrabban ezen oldalakra, a www.patakidiak.hu oldalon az adatbázis rovatban pedig könnyedén megkeresheted egykori ismerőseidet, és saját elérhetőségedet is eljuttathatod számunkra!

 Megváltozott a bankszámlaszámunk!

Felhívjuk támogatóink szíves figyelmét, hogy – költségcsökkentési okokból – megváltozott bankszámlaszámunk! Kérjük, hogy a továbbiakban a K&H Banknál vezetett 10409015-50485253-57531007 számú bankszámlára irányítsák átutalásos illetve csekkes befizetéseiket. Köszönjük a segítséget!

Terveink 2009-ben. 2009. január 1-től a Kollégium új működési rendje szerinti Igazgatótanács felügyeli az intézmény életét. A fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület az összefogás példáját mutatva biztosította Alapítványunk és a PADISZ 1-1 képviselőjének helyét e testületben. Mindent megteszünk, hogy az anyagi segítségek eljuttatása mellett immár ezen az úton is képviseljük támogatóink és az öregdiákok véleményét a Kollégium életében!

 

Magyarország súlyos gazdasági és társadalmi helyzete nyomán az oktatás kénytelen szembenézni azzal, hogy csökken a felhasználható források MÉRTÉKE. Ebben a válságos helyzetben kiemelt jelentősége van annak, hogy milyen anyagi és szellemi összefogást vagyunk képesek elősegíteni az Alma Mater érdekében! Tisztelettel várjuk bármilyen összegű felajánlásodat fenti céljaink megvalósításához (levelünkben csekket mellékelünk, de ez átutalással is bármikor teljesíthető a csekken szereplő számlaszámra - kérjük a közlemény rovatban a lakcím feltüntetését!). Támogatásodat előre is köszönjük!
 
 

Sárospatak, 2009. január 30.

 

 

Lőrincz Szabolcs (1988A)

Sárospataki Református Kollégium Alapítvány

a Kuratórium elnöke