A webhelyen telepített reklámszemétszűrő nem elérhető. A megadott működési szabályoknak megfelelően a probléma elhárításáig nem lehetséges új tartalmat beküldeni. Érdemes a beküldést pár perc múlva ismét megpróbálni.

Beszámoló az Alapítvány 2015-ös tevékenységéről

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Kedves Pataki Diáktársunk, Kedves Patakot Szerető Barátunk!

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik tavalyi kérésünket meghallgatva lehetőségükhöz mérten jövedelemadójuk 1 százalékát Alapítványunk számára ajánlották fel, és ezzel munkánk folytatását közel 597 934 forinttal támogatták! Nagyon köszönjük azt a jelentős értékű adományt is, amelyet mintegy hatvan magánszemély juttatott el hozzánk! Külön tisztelettel köszönjük meg Demeter Gyula, Dr. Benke György, Dr. Bertha Csilla, Dr. Bíró László, Dr. Csipán György, Dr. Jákó Emma, Dr. Kerepesi Terézia, Dr. Lenkeyné Semsey Klára, Dr. Sándor József, Dr. Sohár Pál, Dr. Pongor Sándor, Drótos János és neje, Fésűs Attila és neje, Murányi László, Tömösvári Tibor, Varjú István, Újszászy Kálmán kiemelt támogatói hozzájárulását!

Beszámoló a 2015-ös tevékenységeinkről

2015-ben összesen 1 millió 13 ezer forint támogatástfolyósítottunk a Kollégium, diákjai és tanárai számára az alábbi megoszlás szerint:

Összesen 22 tanulót és 1 tanárt jutalmaztunk:

 • Pethő Sarolta szociális ösztöndíj– 268.000Ft
 • Margaret Osterhaven hittudományi ösztöndíj – 100.000 Ft
 • Tukacs Béla tanári ösztöndíj– 70.000 Ft
 • Kuti Lajos matematika – matematika - fizika ösztöndíj– 80.000 Ft
 • Kőrös Endre kémia ösztöndíj– 20.000 Ft
 • Szabó Károly – Desider Rothe sport ösztöndíj– 40.000 Ft

11 tanár részesítettünk támogatásban a különórákon végzett plusz munkájukért – 435.000 Ft.

Mentorprogram a Gimnáziumban:

Az SRKA 2015. február 7-én Mentorprogramot szervezett a Pataki Refiben. Ebben az évben is számos öregdiák látogatott vissza az alma materbe, hogy továbbtanulási terveiben támogassa, döntésében segítse a gimnázium diákjait. Nagy örömünkre szolgált szervezőkként, hogy a munka meghozta gyümölcsét, és ezúttal a korábbinál is többen, több mint 20-an vettek részt mentorként a programban. Célunk volt még, hogy olyan kapcsolat alakuljon ki az öregdiákok és jelenlegi diákság között, amely az elkövetkezendő időkben támaszt és támogatást nyújthat a gimnazistáknak. E célt a program reményeink szerint beteljesítette!

IV.Öregdiák Bál Budapesten:

Az SRK Alapítvány kiemelt fontosságot tulajdonít az öregdiákok újabb generációinak bevonására a Kollégiumért tevékenykedni kész hazai kötődésű aktivisták sorába. Nyilvántartási rendszerünk és kapcsolati hálónk fejlesztése állandó kiemelt feladatunk.

A fenti célokon belül került sor a már hagyományossá váló Öregdiák bál megszervezésére 2015. február 28-án a Budapest szívében az Astoriánál található Aula étteremben. Díszvendégünk Dr. Cseri Miklós, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára volt, aki megnyitójával igazi diák találkozói hangulatot varázsolt az egybegyűlt közel kétszáz résztvevő számára. A hagyományokhoz hűen éjfélkor felcsendült a „Bodrog partján van egy város…” kezdetű dal is, amely közben a közös kört formáló öregdiákok a dal éneklésével kaptak feledhetetlen emléket összejövetelünkről. A már megszokott tombola sorsolás mellett egy rendhagyó árverést is tartottunk, amelynek keretében a licitálást követően a vendégek egy kis ajándékot vagy az almamáterhez kötődő emléktárgyat is hazavihettek magukkal.

Tervezett programjaink 2016-ban:

 • Mentorprogram Sárospatakon, 2016. február 5. (megvalósult)
 • Öregdiák bál Budapesten, 2016. február 27.
 • Vezetőképző hétvége Sárospatakon
 • Az új egyetemistákat köszöntő találkozó Budapesten
 • Alapító okiratunkkal összhangban, fő feladatunkként és célalapítványainkon keresztül is természetesen továbbra is támogatjuk a Kollégiumot, diákjait, tanárait és öregdiák szervezeteit

Öregdiák Vendégházunk (Bertalan-ház, Kazinczy u. 40.) továbbra is várja a pataki öregdiák társaságokat! A Bertalan-házat megbízásunkból az ÚJ ART ÉRT Alapítvány gondozza. Szállásfoglalás az alábbi elérhetőségen lehetséges: 06-20/569-6758.

Az alapítvány vagyonával kapcsolatos további részletes számszaki információk internetes honlapunkon megtekinthetők Közhasznúsági Mellékletünkben a május 31-én záródó beszámolási időszakot követően.

Beszámolók, képek, videók az eddigi eseményekről, valamint bővebb információk a következő programokról a www.patakidiak.hu internetes oldalon találhatóak. Várjuk regisztrációdat, véleményedet, hozzászólásodat, régi képeidet, filmjeidet!

Tisztelettel várjuk bármilyen összegű felajánlásodat fenti céljaink megvalósításához (levelünkben csekket mellékelünk, de ez átutalással is bármikor teljesíthető a csekken szereplő számlaszámra - kérjük a közlemény rovatban a lakcím és e-mail címfeltüntetését!). Támogatásodat előre is köszönjük! Szívesen vállaljuk fel céladományok, egyéni alapítású ösztöndíjak, hagyatékok, ingatlanok gondozását, kérjük, hogy ezzel kapcsolatos elképzeléseitekkel szíveskedjetek megkeresni bennünket!

Kérdésekkel, kérésekkel kapcsolatban a jövőben is szívesen állunk rendelkezésre (info@patakidiak.hu)! Minden segítséget megköszönünk.

Baráti üdvözlettel,

                                                                           

Bogdán Dániel (2008E)

s.k.

 az Alapítvány elnöke

Sárospatak, 2016. február 9.