A webhelyen telepített reklámszemétszűrő nem elérhető. A megadott működési szabályoknak megfelelően a probléma elhárításáig nem lehetséges új tartalmat beküldeni. Érdemes a beküldést pár perc múlva ismét megpróbálni.
p, 10/05/2018 - 21:51

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány meghirdeti a Gimnázium diákjai számára az őszi – téli ösztöndíjait. A pályázatok részletes bemutatója, az alább található kiírásokban érhető el.

Fontos, hogy a pályázatok leadása teljesen elektronikusan történik, így a pályázati űrlap végén lesz lehetőség a szükséges dokumentumok csatolására is. Amennyiben problémába ütköznél, vagy további kérdésed lenne a pályázatokkal kapcsolatban, az srka.osztondij@gmail.com címen elérsz minket.

A pályázat leadásának határideje: 2018. október 19. (péntek) éjfél

Sikeres pályázást kívánunk!

 

 

sze, 06/20/2018 - 17:23

Idén is öregdiák-találkozó az Alma Materben, részletek a plakáton. Találkozunk? 

k, 06/12/2018 - 14:48

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány meghirdeti a Gimnáziumi diákjai és tanárai számára a tavaszi – nyári ösztöndíjait. A pályázatok részletes bemutatója, az alább található kiírásokban érhető el.

cs, 05/10/2018 - 01:01

Ismét közeledik az adóbevallás véglegesítésének határideje, amelyet immáron nagyrészt az adóhatóság elkészít, azonban az adó 1+1%-ának felajánlásáról nyilatkozni szükséges. Figyelmedbe ajánljuk a Sárospataki Református Kollégium Alapítvány tevékenységét, amellyel az Alma Matert és tanulóit támogatjuk, valamint az Öregdiákság számára szervezünk különböző eseményeket. Reméljük, hogy az alábbi összefoglaló is segítheti döntésed és elnyerjük bizalmad.

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány adószáma: 19070520-1-05

A Nyilatkozat Ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikusan is leadható a https://eszja.nav.gov.hu oldalon. Ennek kitöltéséhez készítettünk egy segédanyagot is, amely ide kattintva elérhető.

Alapítványunk tevékenysége

Mentorprogram munkahelyeken

A végzés közelében lévő diákok számára indítottuk idén útjára új kezdeményezésünket, amely keretében a diákok egy teljes munkanapot tölthetnek el valamely öregdiák munkahelyén, testközelből megismerkedve az adott hivatással.

Ösztöndíjak

Évente két alkalommal is meghirdetjük a tanulmányi, valamint szociális ösztöndíjainkat, amelyek a humán és reál tárgyakat is lefedik. A közelmúltban is számos versenyen szerepeltek sikeresen a gimnázium tanulói, így kiemelt célunk az ösztöndíj programunk folytatása.

4 az 1-ben tehetséggondozó élménytábor

Ingyenes táborozásra invitáltuk az alma mater diákjait a Balaton partjára, ahol a strandolás mellett számos készségfejlesztő foglalkozás és csapatépítő játék mellett kiemelt figyelmet kapott a 4 különböző tudományterület, amely a tábor tematikáját adta. Így humán, reál, sport és művészeti foglalkozások és előadások várták a résztvevőket.

Öregdiák találkozók

Megrendeztük a már hagyományosnak számító találkozókat Budapesten, illetve immáron Debrecenbe is találkozóra invitáljuk a környékbeli öregdiákokat.

Öregdiák bál

Idén is teltházas bállal búcsúztattuk a téli időszakot, ahol minden generáció képviseltette magát. Az est folyamán öregdiákok zenés műsora mellett játékokkal, tánccal és természetesen a Bodrog partján van egy város közös éneklésével vártuk a résztvevőket.

Bízunk benne, hogy a Te segítségeddel folytathatjuk a megkezdett programjainkat és a következő öregdiák programunkon Veled is találkozhatunk!

cs, 04/19/2018 - 22:27

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona, valamint a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány 2018. június 24-én délután 16 órakor tartja a Wáberer György pataki öregdiákról elnevezett új sportcentrumának avató ünnepségét. Amennyiben ezen eseményen részt kíván venni az alábbi űrlapon jelezheti részvételi szándékát. Regisztrációja akkor válik érvényessé, ha e-mail-ben visszaigazolást kap. Kérdés esetén a refi@reformatus-sp.sulinet.hu e-mail címen vagyunk elérhetők.

Jelentkezési űrlap

cs, 12/07/2017 - 13:17

A gimnázium az utóbbi időkben sokat fejlődött és most újabb pályázati forrásokból történő fejlesztésekre van lehetőség. Ebben viszont az Öregdiákság segítségére is szükség van.

Az iskola is tud TAO támogatásokat fogadni, jelenleg egy 298 millió forintos pályázat van folyamatban. A pályázat az alábbi fejlesztéseket tartalmazza:

- az épülő sportcsarnok mobil lelátói
- a sportcsarnok és az iskolakert biztonságtechnikai berendezései
- 60 fős parkoló
- 400 méteres, 4 sávos futópálya
- 100 négyzetméteres kültéri kondipark
- kültéri kézilabdapálya
- 52 személyes autóbusz
 
A hír végén elérhető a szükséges formanyomtatvány, amelyen jelezhető az iskola számára a támogatási szándék, illetve ami alapján a szerződéstervezet is előkészíthető.
 
Érdeklődni, valamint további információk az iskola e-mail címén, vagy igazgató úrtól személyesen is kérhető, az alábbi elérhetőségeken:
 
E-mail: refi@reformatus-sp.sulinet.hu
Nagy-Baló Csaba igazgató: 06 30 200 1136
 
Utolsó határidő: 2017.12.20.
 
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem csak társasági adó ajánlható fel, hanem bankadó is.
 
Amennyiben lehetőségetek van kérjük gondoljatok az iskolánkra, vagy ha tudtok olyat, aki élhet ezzel a lehetőséggel, ajánljátok figyelmébe. 
h, 10/30/2017 - 15:06

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány meghirdeti a Gimnázium diákjai számára az őszi – téli ösztöndíjait. A pályázatok részletes bemutatója, az alább található kiírásokban érhető el.

Fontos, hogy a pályázatok leadása teljesen elektronikusan történik, így a pályázati űrlap végén lesz lehetőség a szükséges dokumentumok csatolására is. Amennyiben problémába ütköznél, vagy további kérdésed lenne a pályázatokkal kapcsolatban, az srka.osztondij@gmail.com címen elérsz minket.

A pályázat leadásának módosított határideje: 2017. november 5. (vasárnap) éjfél

Sikeres pályázást kívánunk!

 

 

v, 10/29/2017 - 19:01

Emléktáblát állíttatott az Alma Materrel közösen a Sárospataki Református Kollégium Alapítvány azon egykori pataki diákok részére, akik az 1956-os forradalomban életüket vesztették, megsebesültek vagy a forradalmat követő megtorlás áldozatai lettek.

Az eseményről a Zemplén TV is tudósított, amely alább megtekinthető.

 

p, 10/27/2017 - 16:33

Jakabfalvy Gyula öregdiák csak rövid ideig élvezhette a Pataki diákéveket, az érettségi vizsgát már sajnos nem tehette le Sárospatakon. A Kollégiumban töltött évei azonban egész életére szóló emlékekkel és élményekkel gazdagították, amik közül ezúton szeretne egy csokornyit az Öregdiáksággal is megosztani.

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány az Öregdiákság nevében köszöni Jakabfalvy Gyulának, hogy elmesélte történetét és egyúttal biztat minden öregdiákot, hogy kövessék Jakabfalvy Gyula példáját és küldjék el történetüket.

A történet itt olvasható: Volt egyszer egy kisfiú

cs, 08/03/2017 - 10:37

Június utolsó hétvégéjén, idén is köszöntötték a Pataki Öregdiák Találkozó résztvevőit Sárospatakon, a Makovecz téren.