Bessenyey

2020-ban is meghirdetésre kerül a Bessenyey család felajánlásából a a Bessenyey Zénó tanulmányi ösztöndíj. A család ezzel a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának Általános Iskolája és Diákotthona (SRKG) gimnáziumi diákjait tanulmányi ösztöndíjban kívánja részesíteni. A támogatás célja tehetséges, tanulmányi munkájukat hatékonyan végző, de szerényebb anyagi körülmények között élő diákok támogatása, akik legalább egy tantárgyból kiemelkedően teljesítenek.

Pályázók köre
 
Az SRKG tanulói, akik előző évi tanulmányi átlaga eléri a 4,0 szintet.
 
Pályázás módja
 
A sikeres pályázáshoz a pályázati adatlap kitöltése, a pályázati motivációs levél megírása, egy szaktanár ajánlása és az előző évi bizonyítvány másolata szükséges. A pályázatok kiértékelése után, várhatóan 2020. novemberében/decemberében szóbeli meghallgatásra kerül sor. Idén a járványhelyzet miatt ez várhatóan online kerül megszervezésre, a részletekkel kapcsolatban a pályázókat értesítjük.
 
Leadás
 
Határidő: 2020. október 30. (péntek) éjfél
Kérdés esetén: info@patakidiak.hu

Bessenyey Zénó ösztöndíjas sikere

vmiki, k, 02/07/2017 - 10:23
Balla Gábor a volt Bessenyey Zénó ösztöndíjas újabb sikere - Bemutatkozik a MediChoir hallgatói kórus

Bessenyey Zénó ösztöndíj

vmiki, sze, 01/11/2012 - 17:31

A Bessenyey Zénó ösztöndíj a 2011/2012-es tanévben is meghirdetésre került a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában. Az ösztöndíjat a Bessenyey család hozta létre 2010-ben azzal a céllal, hogy támogassa a kimagasló tanulmányi eredményeket elérő, de szerényebb anyagi körülmények között élő diákokat.
Az idén 13 tanuló adta le pályázatát, és vett részt a 2011.október 18-án tartott szóbeli meghallgatáson. Bessenyey Balázs és jómagam vártuk a jelentkezőket a Bertalan –házban, ahol egyesével hallgattuk meg őket jövőbeli terveikről, versenyeredményeikről, eddigi munkájukról.

Bessenyey Zénó ösztöndíj

oldaladmin, h, 12/13/2010 - 23:29

A Bessenyey család ösztöndíj alapításával segíti a gimnázium tanulóit. A pályázatra számos beadvány érkezett, melyeket nemrégiben el is bírált a bizottság, majd ezek után szóbeli meghallgatásra is sor került november 26-án. Az ösztöndíjat 3 tanuló nyerte el.

Tartalom átvétel