támogatás

Támogasd tevékenységünket adód 1%-ával

vmiki, cs, 05/10/2018 - 00:01

Ismét közeledik az adóbevallás véglegesítésének határideje, amelyet immáron nagyrészt az adóhatóság elkészít, azonban az adó 1+1%-ának felajánlásáról nyilatkozni szükséges. Figyelmedbe ajánljuk a Sárospataki Református Kollégium Alapítvány tevékenységét, amellyel az Alma Matert és tanulóit támogatjuk, valamint az Öregdiákság számára szervezünk különböző eseményeket. Reméljük, hogy az alábbi összefoglaló is segítheti döntésed és elnyerjük bizalmad.

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány adószáma: 19070520-1-05

A Nyilatkozat Ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikusan is leadható a https://eszja.nav.gov.hu oldalon. Ennek kitöltéséhez készítettünk egy segédanyagot is, amely ide kattintva elérhető.

Alapítványunk tevékenysége

Mentorprogram munkahelyeken

A végzés közelében lévő diákok számára indítottuk idén útjára új kezdeményezésünket, amely keretében a diákok egy teljes munkanapot tölthetnek el valamely öregdiák munkahelyén, testközelből megismerkedve az adott hivatással.

Ösztöndíjak

Évente két alkalommal is meghirdetjük a tanulmányi, valamint szociális ösztöndíjainkat, amelyek a humán és reál tárgyakat is lefedik. A közelmúltban is számos versenyen szerepeltek sikeresen a gimnázium tanulói, így kiemelt célunk az ösztöndíj programunk folytatása.

4 az 1-ben tehetséggondozó élménytábor

Ingyenes táborozásra invitáltuk az alma mater diákjait a Balaton partjára, ahol a strandolás mellett számos készségfejlesztő foglalkozás és csapatépítő játék mellett kiemelt figyelmet kapott a 4 különböző tudományterület, amely a tábor tematikáját adta. Így humán, reál, sport és művészeti foglalkozások és előadások várták a résztvevőket.

Öregdiák találkozók

Megrendeztük a már hagyományosnak számító találkozókat Budapesten, illetve immáron Debrecenbe is találkozóra invitáljuk a környékbeli öregdiákokat.

Öregdiák bál

Idén is teltházas bállal búcsúztattuk a téli időszakot, ahol minden generáció képviseltette magát. Az est folyamán öregdiákok zenés műsora mellett játékokkal, tánccal és természetesen a Bodrog partján van egy város közös éneklésével vártuk a résztvevőket.

Bízunk benne, hogy a Te segítségeddel folytathatjuk a megkezdett programjainkat és a következő öregdiák programunkon Veled is találkozhatunk!

A gimnázium az utóbbi időkben sokat fejlődött és most újabb pályázati forrásokból történő fejlesztésekre van lehetőség. Ebben viszont az Öregdiákság segítségére is szükség van.

Az iskola is tud TAO támogatásokat fogadni, jelenleg egy 298 millió forintos pályázat van folyamatban. A pályázat az alábbi fejlesztéseket tartalmazza:

- az épülő sportcsarnok mobil lelátói
- a sportcsarnok és az iskolakert biztonságtechnikai berendezései
- 60 fős parkoló
- 400 méteres, 4 sávos futópálya
- 100 négyzetméteres kültéri kondipark
- kültéri kézilabdapálya
- 52 személyes autóbusz
 
A hír végén elérhető a szükséges formanyomtatvány, amelyen jelezhető az iskola számára a támogatási szándék, illetve ami alapján a szerződéstervezet is előkészíthető.
 
Érdeklődni, valamint további információk az iskola e-mail címén, vagy igazgató úrtól személyesen is kérhető, az alábbi elérhetőségeken:
 
E-mail: refi@reformatus-sp.sulinet.hu
Nagy-Baló Csaba igazgató: 06 30 200 1136
 
Utolsó határidő: 2017.12.20.
 
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem csak társasági adó ajánlható fel, hanem bankadó is.
 
Amennyiben lehetőségetek van kérjük gondoljatok az iskolánkra, vagy ha tudtok olyat, aki élhet ezzel a lehetőséggel, ajánljátok figyelmébe. 

Kedves Öregdiákok!

Régi vágya válik valóra a pataki diákságnak, új Tornacsarnok épül az Iskolakertben. 2017. június 8-án 10 órakor kerül sor az ünnepélyes alapkőletételre, az átadás várható időpontja 2018. április 30. Az alábbi képeken a Tornacsarnok látványtervei láthatók. Az intézmény fejlesztésének következő lépcsőfoka az uszoda megépítése lesz. Mindkét létesítmény fő támogatói pataki öregdiákok: Dr. Sándor József és Wáberer György.

Bessenyey Zénó ösztöndíj

oldaladmin, h, 12/13/2010 - 22:29

A Bessenyey család ösztöndíj alapításával segíti a gimnázium tanulóit. A pályázatra számos beadvány érkezett, melyeket nemrégiben el is bírált a bizottság, majd ezek után szóbeli meghallgatásra is sor került november 26-án. Az ösztöndíjat 3 tanuló nyerte el.

Tartalom átvétel